Hjem | Nyheter | Hva er en ulveklo på hunder?

Hva er en ulveklo på hunder?

En ulveklo på hunder er en liten, ekstra klauvlignende tå som finnes på innsiden av hundens ben, vanligvis på bakpotene. Denne tåen sitter høyere oppe på hunden ben enn de andre tærne, og kan henge løst eller være festet til benet med en liten bit av hud. Ulvekloen er også kjent som "dewclaw" på engelsk. Man sier også "spore".

Forfatter: Redaktør
Publisert: 31.03.23

Hva er en ulveklo og hva skal man gjøre med ulveklo

Hvem kan få ulveklo på hunder?

Ulvekloer finnes naturlig hos noen hunderaser, men ikke alle. Generelt sett har større hunderaser en høyere sannsynlighet for å ha ulvekloer enn mindre raser. Noen hunderaser som ofte har ulvekloer inkluderer Saint Bernard, Great Pyrenees, Newfoundland, Anatolisk gjeterhund og Berner Sennenhund.

Er ulvekloen farlig eller ubehagelig for hunden?

Hvis ulvekloen er festet godt til benet, og ikke henger løst eller er skadet, kan den vanligvis være ufarlig og smertefri for hunden. Imidlertid kan løse eller skadde ulvekloer være smertefulle, og i noen tilfeller kan de bli betente og infiserte. I slike tilfeller vil det være nødvendig med behandling for å unngå komplikasjoner.

Bør man fjerne ulvekloen på hunden?

Spørsmålet om å fjerne ulvekloen på hunden er et kontroversielt tema. Noen veterinærer anbefaler å fjerne ulvekloen tidlig i hundens liv, spesielt hvis den henger løst eller er utsatt for skade. Å fjerne ulvekloen kan også være gunstig for hunder som skal brukes til jakt eller andre aktiviteter der det er høy risiko for skade på tærne.

På den annen side mener noen at ulvekloen er en naturlig del av hundens anatomi og bør ikke fjernes med mindre det er medisinsk nødvendig. Hvis du vurderer å fjerne ulvekloen på hunden din, bør du først diskutere dette med veterinæren din for å avgjøre om det er den beste avgjørelsen for hunden din.

Hvordan tar man vare på ulvekloen?

Hvis hunden din har en ulveklo, er det viktig å sørge for at den holdes ren og tørr. Du bør også regelmessig inspisere ulvekloen for tegn på skade eller betennelse. Hvis ulvekloen blir skadet eller infisert, bør du kontakte veterinæren din for å få den behandlet.

I tillegg kan du vurdere å klippe eller file ned ulvekloen hvis den vokser for langt eller begynner å påvirke hundens ganglag. Dette bør gjøres forsiktig og med riktig utstyr

Foto: Elf


De beste nettbutikkene


Nettbutikker i kategorien Hund
HundSe alle (17 stk.)

Nettbutikker i kategorien Katt
KattSe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Reptil
ReptilSe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Smådyr
SmådyrSe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Fugl
FuglSe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Fisk
FiskSe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Hest
HestSe alle (5 stk.)

Nettbutikker i kategorien Diverse
DiverseSe alle (52 stk.)

Kontakt oss

Contentish AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@nettbutikk365.no
Org nr 923 187 251

Om Alledyrebutikker.no